Oreokake
Ingredienser:
1 pk Philadelphia classic (200 gr.)
I boks kremfløte ( 3.3 dl)
2.5 dl melis
450 gr oreokjeks (tre esker holder)
100 gr smeltet smør
2.5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
Melk til sjokolademoussen
Slik gjør du:
- Legg 100 gr. av oreokjeksene for seg i en skål og brekk de grovt opp i småbiter. Putt resten av kjeksene i en pose, og smuldre de godt opp til det bare blir smuler igjen av de (feks. med en kjevle) Smelt smør og hell over smulene i en bolle. Bland dette godt sammen, så det kan smøres ut i en springform på 24 cm i diameter.
- Bland kremost og melis med en mixer til det blir en luftig og kremete masse. Mix krem av kremfløten med sukkeret og rør halvparten av kremen inn i ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg opp i halvparten av de brekte kjeksbitene du har lagt til side (50 gr.) Sett deretter kaken i kjøleskapet i 30 min.
- Lag sjokolademoussen som anvist på pakken og rør inn de siste kjeksbitene. Smør moussen over kaken og sett i kjøleskapet ytterligere en time (jeg bruker lys sjokolademousse og har den i kjøleskapet bare i 15 min).
- Legg så et lag krem over moussen til slutt, og pynt eventuelt med flere brekte kjeksbiter, smeltet sjokolade eller et mønster med sjokoladesaus.
- Kaken blir best om den får stå kaldt til dagen etter før den serveres.
Pyntet med rhododendron fra hagen og servietter fra house doctor.
Hello world!
for 7 måneder siden
5 kommentarer:
Heisann! Takk for i går:) Den kaka var bare kjempegod!
Ha en god natt:)
Så fine venninnende dine er.. så kul gjennomføring! Gratulerer så mye..
Oreokake er jo bare så godt..
klem
Mmm, kake! Den så god ut! Har aldri laget sånn. Mulig jeg må bake noe nå etter at brøddeigen er ferdighevet! Fikk liksom kakehungeren over meg!
Hei ;)
...og gratulerer med dagen din!!!
Ser ut som dere hadde det kjekt..og jeg tror jeg dro kjensel på noen av venninene dine.. ;)
Masse flott bilder på bloggen din,det blir spennende å følge med husbyggingen :)
Ha ei fin uke!!!
Klem Anne ;)
Ååå, gratulerer med overstått!
Den kaka skal nok prøvast ;)
Legg inn en kommentar