torsdag 4. mars 2010

Enda mer hus...


Nå har det snart gått tre uker siden de begynte på huset. Taket er ferdig, og nå er det litt bordkledning som må på plass og litt annet dill. Så er vinduene litt for lave på loftstuen i forhold til gulvet, så de må tas ut og settes inn litt høgre opp.
Har fått flere spørsmål om hvem som leverer huset vårt. Vi bruker enerbygg, men det er ikke et av kataloghusene deres. Vi fant ikke det perfekte huset, eller rettere sagt det huset som passet oss best både praktisk og estetisk. Vi hadde lyst på et gammeldags hus med to etasjer, siden vi bor nært sjøen. Slik at vi kan gå fra stuen/kjøkkenet og rett ut på terassen/hagen. De fleste hus på to etasjer er akkurat litt for små, må nesten ha en kjelleretasje. Vi hadde blant annet lyst på et soverom i hovedetasjen, vaskerom, bod, bad, gang, kjøkken og to stuer. I andre etasje hadde vi et ønske om at skråtaket ikke skulle være så lavt, slik at det er lettere å møblere og en får litt bedre romfølelse. Så vi har tegnet en god del selv, og så gjorde arkitekten til enerbygg resten. Det finnes ikke et identisk hus til dette, selv om det ligner på mange av kataloghusene.
Vi har valgt decra grå antikk tak med aliminiumsrenner. Vi vurderte litt noen andre litt glattere tak, men da måtte vi ha snøfangere på. Det var en av grunnene til at vi valgte decra tak, og så nå har vi visst fått snøfangere alikevel. Taket er vel så bratt at vi må ha det. Hm, må venne meg litt til de kjenner jeg. Kunne de ikke ha vært grå da i det minste?

4 kommentarer:

KRUSEDULL sa...

Knallfint blir det!!! Så kjekt å følge med i prosessen. Det går unna! Nå begynner vi og snart:)

Elis@beth sa...

Nydelig hus!! ååå jeg har så lysst å bygge hus-kanskje en dag drømmen går i oppfyllelse ♥

Klem!

meaningmoon sa...

Wow her går det unna gitt, såå flott hus!!!
Gleder meg til fortsettelsen...hadde ikke lagt merke til snøfangerne viss du ikke hadde sagt det jeg da:))

Lena Marie, LillMi sa...

Så gøy å lese om ønskene deres! Vi skal igang med husbyggeprosjekt nr 2 til sommeren (håper vi) og kjenner igjen mange av de samme ønskene. Hadde vært supergøy å sett plantegningene deres. Jeg har tegnet planløsningene til nyhuset selv, er utrolig gøy å planlegge! Huset deres har hverfall blitt superfint!!:D

Godt nytt år:)